АНТАЛИЈА ЛЕТО 2018

Анталија е, турски туристички град со пристаниште исполнет со јахти и плажи а во близина големи хотели. Остатоците останати од времето, Анталија е како главно римско пристаниште. Тука спаѓаат портата на Адријан, изградена во чест на посетата на римскиот император во 130 година од н.е. и во кулата Hidirlik II век, со поглед на пристаништето.

Прочитај повеќе

Долг викенд во Париз

Париз, главен град на Франција, е главен европски град и глобален центар за уметност, мода, гастрономија и култура.

Прочитај повеќе

Совети за патување со авион

Авионите се почесто стануваат користено средство за превоз. Во текот на летниот период патуваат помеѓу 1.5-2 милијарди патници, и бројот на патници постепено се зголемува особено во земјите во развој.

Прочитај повеќе