Дубаи

Постојат многу причини да го посетите Дубаи и најважно "Бурџ Калифа". Највисоката зграда во светот се наоѓа во Дубаи. Висока 828 метри од каде што може да се види целиот град со 360-степени поглед. "Авантура во пустината" кои вклучуваат пешачење, јавање камила за оние кои сакаат малку мир.

Истанбул

Истанбул - најкосмополитски град во светот, град на контрасти, единствен град кој ги преплавува сите сетила. Истанбул пречекува опсипан со светлина, град кој никогаш не спие - улици полни со весели и насмеани луѓе, шаренило од бои, мириси, идеален спој на култура и религија, место на кое се состануваат Европа и Азија.

ДОХА

Доха е вистинска пустинска оаза, искомбинирана со футуристички елементи и блескава архитектура.

Таа  воодушевува со нејзината контрадикторност, новитети и ексклузивност ....


 

Малдиви

Се наоѓаат на 700 километри во Индискиот Океан југозападно од Индија. На 2.000 метри длабочина се издига планината Лакадиви и Малдиви. Малдивите се состојат од 1.190 острови и 26 природни  атоли, секој опкружен со корални гребени. Водената површина на архипелагот изнесува 100.000 километри додека копнената површина е само 300 километри.

Занзибар

Занзибар е сместен во Индискиот океан. По малку див и неоткриен Ви  нуди сигурно бегство од секојневието. 

На својот главен остров Унгуја, познато наречен Занзибар, е Стоун Таун, историски трговски центар со свахили и исламски влијанија.


 

Бали

Бали е еден од најмагичните острови на светот и со право го дoби епитетот  “Остров на илјада богови”.

Островот е дом на религиозни локалитети, како што е храмот Улувату. 

чартер хургада 2023

чартер анталија 2023

ЧАРТЕР ТУНИС 2023