Занзибар

Детали

Занзибар,сместен во Индискиот океан , помалку див и неоткриен Ви  нуди сигурно бегство од секојневието......
Цена: Од 1590
Транспорт: Авион
Денови: 8 ноќи/11 дена
Занзибар е Танзанија архипелаг на брегот на Источна Африка. На својот главен остров Унгуја, познато наречен Занзибар, е Стоун Таун, историски трговски центар со свахили и исламски влијанија. Неговите ленти за ликвидација претставуваат минариња, резбани влезови и обележја од 19 век, како што е куќата на чуда, поранешна султанска палата. Северните села Нунгви и Кендва имаат широки плажи обрабени со хотели.

Галерија