Препорачано

Дубаи, град на луксузот, раскошот

Постојат многу причини да ја посетите Дубаи и најважно: "Бурџ Калифа", највисоката зграда во светот се наоѓа во Дубаи, висина 828 метри од местото каде што може да се види 360-степени поглед на целиот град.

Прочитај повеќе

АНТАЛИЈА ЛЕТО 2018

Анталија е, турски туристички град со пристаниште исполнет со јахти и плажи а во близина големи хотели. Остатоците останати од времето, Анталија е како главно римско пристаниште. Тука спаѓаат портата на Адријан, изградена во чест на посетата на римскиот император во 130 година од н.е. и во кулата Hidirlik II век, со поглед на пристаништето.

Прочитај повеќе

Долг викенд во Париз

Париз, главен град на Франција, е главен европски град и глобален центар за уметност, мода, гастрономија и култура.

Прочитај повеќе