Долг викенд во Париз

Париз, главен град на Франција, е главен европски град и глобален центар за уметност, мода, гастрономија и култура. Градот во 19-от век е пресечен со широк булевари и реката Сена. Надвор од таквите знаменитости како Ајфеловата кула и катедралата од готски катедрала Нотр-Дам од 12 век, градот е познат по својата кафе култура и дизајнерски бутици по должината на Rue du Faubourg Saint-Honoré.

Поврзани блог статии