Мaldive

Detaje

E vendosur 700 kilometra në Oqeanin Indian në jugperëndim të Indisë.Në 2.000 metra thellësi është ngritur mali Mount Laccadive .Maldivet  përbëhet nga 1190 ishuj dhe 26 atolle natyrore, secili rrethuar nga koral zonën grebeni.Vodenata të arkipelag është 100,000 km, ndërsa sipërfaqja e tokës është vetëm 300 kilometra larg.

E vendosur 700 kilometra në Oqeanin Indian në jugperëndim të Indisë. Në 2.000 metra thellësi është ngritur mali Mount Laccadive.Maldivet përbëhet nga 1190 ishuj dhe 26 atolls natyrore, secili rrethuar nga koral zonën e shkëmbijve .Sipërfaqja ujore e arkipelagut është 100,000 km, ndërsa sipërfaqja e tokës vetëm 300 kilometri.Te shumica e ishujve lartësia mbidetare nuk i kalon 2 metra.Malet dhe lumenjtë e këtyre ishujve atje, të shumta, plazhe ranore dhe lagunat bruz me ujë kristal e qartë.

Maldivet është i njohur dhe popullarizuar për  ata që duan hotel zhytje nën ujë.Secili Ishull  ka qendrën e saj dhe një shkollë për zhytje .Te 103 ishujt janë vendpushimet turistike, dhe 202 jetojnë vendasit .Në Maldive jetojnë 400.000 banorë prej të cilëve 100,000 jetojnë në kryeqytetin, Male. Banorët janë me besim mysliman, gjuha që ata flasin është Dhivehi, dhe gjuha zyrtare është gjuha angleze.

Galeri